Restaurace Dvůr Perlová voda vás překvapí svým velkorysým prostorem. Pojme až 200 lidí, najdete tu vysoké klenuté stropy s přiznanými cihlami, stoly z masivního dřeva, krb a kované lustry navržené architektem přímo pro tento prostor. Příjemným zpestřením je otevřená kuchyně, ve které můžete pozorovat kuchaře při práci a těšit se na kvalitní domácí jídlo z čerstvých surovin.
Součástí restaurace je i dvounádobová pivovarská měděná varna a prosklený prostor, kde můžete vidět celý proces spodního kvašení našeho piva Lanýž, které vaří zkušení sládci podle tradičních receptur z nejlepších českých surovin.
OTEVÍRACÍ DOBA RESTAURACE :
Pondělí | 8:00 - 10:00 / 11:00 - 21:00 |
Úterý | 8:00 - 10:00 / 11:00 - 21:00 |
Středa | 8:00 - 10.00 / 11:00 - 21:00 |
Čtvrtek | 8:00 - 10:00 / 11:00 - 21:00 |
Pátek | 8:00 - 10:00 / 11:00 - 22:00 |
Sobota | 8:00 - 10:00 / 11:00 - 22:00 |
Neděle | 8:00 - 10:00 / 11.00 - 20:00 |
Polévka | ||
1. | Česnečka, hovězí žebro, vejce 63°C, Držovický sýr, krutony | 90 Kč |
Menší jídla k pivu a vínu | ||
1. | Hovězí tatarák, chipotle majonéza, sušená rajčata, batátový chips, strouhaný žloutek | 275 Kč |
2. | Škvarková placka, trhaná vepřová plec, konfitovaný česnek, naše šlapané zelí, marinovaná cibule | 180 Kč |
3. | Pečenáče z kapra, salát z červené řepy s křenem, koprová majonéza, nakládaná hořčice | 190 Kč |
4. | Výběr z pršutů od Chovanečka, pikantní květák, nakládané cibulky, cornichons okurky | 230 Kč |
5. | Lokální sýry z farmy Děčany a Držovice, hroznové víno, vlašské ořechy, vinné želé | 230 Kč |
Salát | ||
1. | Listový salát, smažený Dečanský sýr, mrkev na kyselo, ředkvičky, kedlubna, dijonský dresink | 245 Kč |
Hlavní jídla | ||
1. | Hovězí vyzrálý steak od Kloudy, omáčka z kampotského pepře, pečená brambora, pancetta od Chovanečka, bylinkový creme fraiche, listový špenát | 580 Kč |
2. | Grilované kachní prso, omáčka z fortifikovaného vína, bramborové šišky, pyré z červeného zelí, brusinky | 420 Kč |
3. | Filet ze pstruha, omáčka z jablečného cideru s estragonem, hrášková tarhoňa, jablko Granny smith, fenykl | 395 Kč |
4. | Králičí hřbet, smržová omáčka, pancetta od Chovanečka, mandlové krokety, uzené špenátové pyré | 385 Kč |
5. | Slaná tymiánová buchta, pastrami z hovězího hrudí od Kloudy, naše nakládané okurky, vejmrda, smažená cibulka | 370 Kč |
6. | Vepřová líčka, pivo Lanýž, bramborové pyré, kořenová zelenina, růžičková kapusta, škvarky z Iberijského špeku od Chovanečka | 350 Kč |
7. | Kynutý knedlík, houbové ragú, černý lanýž, tmavá koprová omáčka, pošírované vejce | 320 Kč |
Dětská jídla | ||
1. | Grilované kuřecé prso, papriková omáčka, bramborové šišky | 170 Kč |
2. | Kuřecí smažený prsní řízek, máslová bramborová kaše | 165 Kč |
3. | Špagety, rajčatová omáčka, bazalka, farmářský sýr | 160 Kč |
Dezerty | ||
1. | Tartaletka, ruby čokoláda, maliny | 140 Kč |
2. | Ricottový mousse, čokoláda, lískové ořechy | 140 Kč |
3. | 2AD zmrzlina z Kačice | 115 Kč |
Předkrm | ||
1. | Domácí játrová paštika, opečená brioška, lískové ořechy, jarní salátek | 195 Kč |
Polévka | ||
1. | Polévka z medvědího česneku, Děčanský balkánský sýr, vejce 63°C, krutony | 90 Kč |
Hlavní jídla | ||
1. | Jehněčí kolínko, omáčka z červeného vína, bramborové pyré, glazovaná šalotka, listový špenát | 395 Kč |
2. | 1/4 pečeného kuřete, silná omáčka z pečených kostí, kopřivová nádivka, barevná karotka na uzeném másle | |
Dezert | ||
1. | "Velikonoční vejce" mango, bílá čokoláda, pistácie |
Platí do vyprodání.
Ondra začal s vařením ve Skotsku, kde v průběhu dvou let působil v několika hotelích. Po návratu domů ho první kuchařské kroky zavedly do restaurace Maze, kterou v Praze v hotelu Hilton otevřel britský šéfkuchař Gordon Ramsay. Po několika dalších štacích strávil pět let v 5hvězdičkovm hotelu Mandarin Oriental Prague. Má za sebou stáž v Šanghaji v restauraci Yong Yi Ting, která je oceněná michelinskou hvězdou a kde se naučil ty nejlepší dim sum knedlíčky a pekingskou kachnu.
Aby poznal skandinávskou kuchyni, vyrazil na další zahraniční stáž do Dánska. Vařil v kodaňské restauraci Geranium, která má tři michelinské hvězdy a jejíž šéfkuchař Rasmus Kofoed opakově uspěl v prestižní kulinářské soutěži Bocus d'Or. Rok a půl působil na pozici sous chefa v asijské restauraci Sia. Absolvoval cestu po Hongkongu a Taipeji, kde načerpal další asijské inspirace. V rámci skupiny Togheter Restaurants pak dostal šanci vést Foodway catering. Od dubna 2021 je šéfkuchařem naší restaurace, kde se vrací zpět ke kořenům, vaří poctivá česká jídla ze surovin z našich vlastních polí a zahrad, ctí udržitelnost a podporuje lokální dodavatele.