Předpověď počasí:
dsc_9513.jpg
Restaurace
anot-img-talir.png

Restaurace Dvůr Perlová voda Vás překvapí svým velkorysým prostorem. Najdete tu vysoké klenuté stropy s přiznanými cihlami, stoly z masivního dřeva, krb a kované lustry navržené architektem přímo pro tento prostor.

Příjemným zpestřením je otevřená kuchyně, ve které můžete pozorovat kuchaře při práci a těšit se na kvalitní domácí jídlo z čerstvých surovin.

Součástí restaurace je i dvounádobová pivovarská měděná varna a prosklený prostor, kde můžete vidět celý proces spodního kvašení našeho piva Lanýž, které vaří zkušení sládci podle tradičních receptur z nejlepších českých surovin.

Po dobrém jídle si u nás můžete vychutnat italskou kávu značky Caffé Milani, která získala zlatou medaili na International Coffee Tasting v roce 2014. 

Kapacita restaurace je 120 míst.

Otvírací doba:

Otevřeno denně 11.00 - 22.00    

 

dsc_3302.jpg

Petr je rodák z Olomouce, který se narodil s citem pro chuť a kreativitu. Vaření mu dává absolutní svobodu. Svoboda je důvod, pro který vaření miluje. Často do poslední chvíle neví, jak bude jeho jídlo vypadat, ale vždy má přesnou představu o surovinách, ze kterých jídlo uvaří. Je jako umělec, s jídlem si hraje, vymýšlí chutě a kombinace, aby do sebe dokonale zapadaly a pak ho neobyčejně skládá na talíř. 

Žije tak trochu svým punkovým životem, je pro svou práci opravdu zapálený. Jeho touha pořád se zlepšovat a pracovat na sobě ho odděluje od průměrných kuchařů. Za poslední dva roky byl dvakrát nominován mezi nejlepší kuchaře této země do věku 35 let.

Čtyři roky vařil v Rakousku a další pracovní zkušenosti získával na několikaměsíčních stážích v Kanadě, Argentině, Brazílii či Indonésii. Na pražské scéně byl šéfkuchařem kubánské restaurace La Bodeguita del Medio či vedl restauraci Olivův pivovar. 

Nyní je šéfkuchařem hned ve dvou restauracích.Perlová voda mu dává možnost vrátit se zpět ke kořenům. Suroviny si zde vypěstovat a zpracovat. 
A v zážitkovém pop-up konceptu Forbidden Taste vymýšlí a tvoří nejnovější gastronomické trendy a věnuje se food designu. S jídlem žije. 

 

dsc_7062-2.jpg

Petr Heneš


Jídelní lístek