Předpověď počasí:
CZ EN DE
dsc_8583.jpg

Robert Loos - nový šéfkuchař

 

S příchodem nového roku bychom vám rádi představili našeho nového šéfkuchaře Roberta Loose. V kuchyni už ho můžete vídat od léta minulého roku. 

Robert začínal v pražské restauraci La Rotonde, která se nachází v prostorách hotelu Alcron. Nastupoval tam v době, kdy kuchyň přebíral od Zdeňka Pohlreicha skvělý šéfkuchař Jirka Štift, takže se měl od koho učit :) Po dvou letech přešel Robert do Alcronu, kde sbíral zkušenosti od michelinského kuchaře Romana Pauluse. Pracoval tu osm let a za tu dobu stihl několik stáží v michelinských restauracích, třeba v londýnské Maze, kterou vlastní Gordon Ramsey nebo v gastronomicky vyhlášené dánské Kodani. Pracovní zkušenosti sbíral ale také ve Vídni či Frankfurtu.

Na dalších pět let nastoupil do vyhlášené restaurace 5* hotelu Augustine, kde vařil pro světové celebrity jako je Pink nebo Sting. Potom pokračoval jako šéfkuchař italské restaurace Aromi, kde se učil od Riccarda Lucqueho. Také vedl kurzy v Riccardově škole vaření Laboratorio zaměřené především na zpracování ryb a prošel několika pracovními stážemi u michelinských kuchařů v Itálii. 

Přesto všechno co se naučil ve světě, má Robert nejvíc rád českou kuchyni, baví ho jednoduchost, snaží se svá jídla sestavit ideálně ze tří ingrediencí, neoslovují ho překombinované degustace a jídla na mechu a šiškách :) Řídí se myšlenkou, že všechno na talíři by mělo být k jídlu. 

Nejvíce ho oslovují otevřené kuchyně, rád by zpracovával vše, co se vypěstuje nebo vezme v kuchyni do ruky, zkrátka vracel se ke kořenům a k tomu, co náš naučily babičky.  Proto mu dávalo smysl odejít z Prahy a pokračovat v rozjetém vlaku s názvem Perlová voda.

Přijeďte ochutnat jeho menu, otvíráme 3. ledna  a těšíme se na vás :)

Otvírací doba restaurace je po dobu zimní sezóny následující : 

Pondělí + Úterý : ZAVŘENO

Středa - Sobota  : 11 - 22 hodin

Neděle :  11 - 20 hodin