CZ EN DE
jaro_statek-2.jpg

Velikonoce na Perlové vodě

pátek 30.3., sobota 31.3., neděle 1.4., pondělí 2.4.

I letos jsme pro vás a vaše děti připravili Velikonoce na Perlové vodě. 

Zveme Vás na tradiční jarní speciality, které si pro vás nachystal nás skvělý kuchařský tým v čele s šéfkuchařem Petrem Henešem.

  • těšit se můžete na grilované jehně, které budeme každý den od 13 hodin odkrajovat na terase před restaurací
  • další specialitou připravovanou na ohni bude kotlíkový maďarský guláš
  • můžete si opéct poctivý špekáček z Chovanečkova uzenářství
  • připraveny pro vás máme velikonoční dílny - malování vajíček, pletení pomlázek, zdobení perníčků, otloukání píšťalek
  • děti si zaskáčou v pytlích, zahrají petanque
  • odvést domů si můžete domácí mazance, marmelády, okurky nebo naše pivo Lanýž v pet lahvích 

A pokud u nás budete chtít zůstat déle, využijte možnost ubytování a dopřejte si jarní wellness procedury 


VELIKONOČNÍ MENU 


Předkrm

Smažená králičí játra na přepuštěném másle, pečený celer, jablečná remuláda 129,-

Uzený pstruh, bramborový salát s jablky, řeřichou a křepelčím vajíčkem 149,-

Carpaccio z hovězí svíčkové, nakládané kapary, aioli z pečeného česneku, parmazán, rukola, bylinková bageta 189,-

 

Polévka

Slepičí vývar s vaječným svítkem, hráškem, karotkou a jarní cibulkou 59,-

Krém ze zauzené smetany s pečeným pórkem, kachními prsy a sušeným žloutkem 99,-

Kulajda s hříbky a zastřeným vejcem 69,-

 

Hlavní chod

Pečený králík s hořčicovým krémem, špenátová nádivka s uzeným masem, vařené brambory 299,-

Kroupy s listovým špenátem, česnekem, mascarpone, červenou řepou a grilovaným ovčím sýrem 199,-

Kuřecí supreme s hráškovým krémem a pečenouo mladou zeleninou  259,-

Telecí řízek, restované brambory s čerstvou majoránkou a cibulí, okurkový salát s podmáslím, brusinky 349,-

Marinovaná vepřová žebra na pivu Lanýž s chilli a medem 209,-

Pečený pstruh, grilovaná cuketa, máslová omáčka, pražené lískové oříšky 349,-

Zadělávané kachní žaludky gratinované parmazánem, nakládaný kedlubnový salát 249,-

Hovězí tatarák s papričkami jalapeňos, šalotkou, kapary a parmazánem 229,-

 

Venkovní nabídka - připravovaná na ohni

Pečené jehně na grilu, zelenina, mátová omáčka (podávané od 13:00 do vyprodání zásob) 100g / 150,-

Maďarský guláš, podmáslový chléb 300g / 150,- 

Špěkáčky na ohni 1 ks / 50 Kč

 

Saláty

Čočkový salát s česnekem, rukolou, uzenou kachnou a nakládanou červenou cibulí 189,-

Salát s grilovaným kozím sýrem, mladým baby špenátem, karamelizovanou červenou cibulí a piniovými oříšky 189,-

 

Dezert

Pečený mazanec s domácím máslem a citronovým krémem 89,-

Koláč z křehkého těsta s krémem Chantilly, čerstvou vanilkou, sirupem z bílého čaje a lesním ovocem 99,-

Domácí buchty a koláče dle denní nabídky 89,-