Restaurace Dvůr Perlová voda vás překvapí svým velkorysým prostorem. Pojme až 200 lidí, najdete tu vysoké klenuté stropy s přiznanými cihlami, stoly z masivního dřeva, krb a kované lustry navržené architektem přímo pro tento prostor. Příjemným zpestřením je otevřená kuchyně, ve které můžete pozorovat kuchaře při práci a těšit se na kvalitní domácí jídlo z čerstvých surovin.
Součástí restaurace je i dvounádobová pivovarská měděná varna a prosklený prostor, kde můžete vidět celý proces spodního kvašení našeho piva Lanýž, které vaří zkušení sládci podle tradičních receptur z nejlepších českých surovin.
OTEVÍRACÍ DOBA RESTAURACE :
Pondělí | 11:00 - 22:00 |
Úterý | 11:00 - 22:00 |
Středa | 11:00 - 22:00 |
Čtvrtek | 11:00 - 22:00 |
Pátek | 11:00 - 22:00 |
Sobota | 11:00 - 22:00 |
Neděle | 11.00 - 21:00 |
Polévka | ||
1. | Kulajda, lesní houby od Martina Mňuka, vejce 63 °C, brambory, koprový olej | 90 Kč |
Menší jídla k pivu a vínu | ||
1. | Hovězí tatarák, morková majonéza, medvědí česnek, sušený žloutek, bramborové lupínky | 295 Kč |
2. | Domácí vařená klobáska "Talián", silný hovězí vývar, libeček, křenová pěna, křenová hořčice | 225 Kč |
3. | Výběr z pršutů od Chovanečka, pikantní květák, nakládané cibulky, cornichons okurky | 240 Kč |
4. | Lokální sýry z farmy Děčany a Držovice, hroznové víno, vlašské ořechy, vinné želé | 240 Kč |
Saláty | ||
1. | Roastbeef, listový salát, marinované cibule, vejce, krutony, parmezánový dresink | 270 Kč |
2. | Grilovaný Děčanský kozí sýr, baby špenát, chřest, ředkvičky, medovo hořčičný dresink | 260 Kč |
Hlavní jídla | ||
1. | Vyzrálý hovězí Rump steak od Kloudy, omáčka z kampotského pepře, grilovaný chřest pečené grenaille, pancetta od Chovanečka | 590 Kč |
2. | Vepřový Tomahawk od Kloudy, omáčka z choriza od Chovanečka, špecle s medvědím česnekem, grilovaná jarní cibulka | 440 Kč |
3. | Grilovaný filet ze pstruha, krémová omáčka z bílého vína, bramborové pyré, listový špenát s pórkem na másle | 420 Kč |
4. | Smažený králičí stehenní řízek, jarní bramborový salát, dijonská hořčice, jarní cibulka, šnytlík | 395 Kč |
5. | Pikantní BBQ vepřová žebra od Kloudy, chipotle, salát Coleslaw, křenová hořčice, opečený podmáslový chléb | 395 Kč |
6. | Kuřecí supreme, smržová omáčka, opečené bramborové šulánky, škvarky z iberijského špeku, listový špenát | 390 Kč |
7. | Hráškové risotto, Děčanský balkánský sýr, pesto z medvědího česneku, chřest, ředkvičky, cukrový hrášek, mladý špenát | 320 Kč |
Dětská jídla | ||
1. | Kuřecí smažený prsní řízek, máslová bramborová kaše | 165 Kč |
2. | Špagety, rajčatová omáčka, bazalka, farmářský sýr z Držovic | 160 Kč |
3. | Bramborové šišky a mákem, rozpuštěné máslo | 160 Kč |
Dezerty | ||
1. | Laskonka, lískové ořechy, jahodovo rebarborový džem, vanilka, bílá čokoláda | 160 Kč |
2. | Kremrole, rybízový krém, krém z bílé čokolády, rybízové želé | 160 Kč |
3. | 2AD zmrzlina z Kačice | 115 Kč |
Platí do vyprodání.
Ondra začal s vařením ve Skotsku, kde v průběhu dvou let působil v několika hotelích. Po návratu domů ho první kuchařské kroky zavedly do restaurace Maze, kterou v Praze v hotelu Hilton otevřel britský šéfkuchař Gordon Ramsay. Po několika dalších štacích strávil pět let v 5hvězdičkovm hotelu Mandarin Oriental Prague. Má za sebou stáž v Šanghaji v restauraci Yong Yi Ting, která je oceněná michelinskou hvězdou a kde se naučil ty nejlepší dim sum knedlíčky a pekingskou kachnu.
Aby poznal skandinávskou kuchyni, vyrazil na další zahraniční stáž do Dánska. Vařil v kodaňské restauraci Geranium, která má tři michelinské hvězdy a jejíž šéfkuchař Rasmus Kofoed opakově uspěl v prestižní kulinářské soutěži Bocus d'Or. Rok a půl působil na pozici sous chefa v asijské restauraci Sia. Absolvoval cestu po Hongkongu a Taipeji, kde načerpal další asijské inspirace. V rámci skupiny Togheter Restaurants pak dostal šanci vést Foodway catering. Od dubna 2021 je šéfkuchařem naší restaurace, kde se vrací zpět ke kořenům, vaří poctivá česká jídla ze surovin z našich vlastních polí a zahrad, ctí udržitelnost a podporuje lokální dodavatele.