Restaurace Dvůr Perlová voda vás překvapí svým velkorysým prostorem. Pojme až 200 lidí, najdete tu vysoké klenuté stropy s přiznanými cihlami, stoly z masivního dřeva, krb a kované lustry navržené architektem přímo pro tento prostor. Příjemným zpestřením je otevřená kuchyně, ve které můžete pozorovat kuchaře při práci a těšit se na kvalitní domácí jídlo z čerstvých surovin.
Součástí restaurace je i dvounádobová pivovarská měděná varna a prosklený prostor, kde můžete vidět celý proces spodního kvašení našeho piva Lanýž, které vaří zkušení sládci podle tradičních receptur z nejlepších českých surovin.
OTEVÍRACÍ DOBA RESTAURACE :
Pondělí | 8:00 - 10:00 / 11:00 - 22:00 |
Úterý | 8:00 - 10:00 / 11:00 - 22:00 |
Středa | 8:00 - 10.00 / 11:00 - 22:00 |
Čtvrtek | 8:00 - 10:00 / 11:00 - 22:00 |
Pátek | 8:00 - 10:00 / 11:00 - 22:00 |
Sobota | 8:00 - 10:00 / 11:00 - 22:00 |
Neděle | 8:00 - 10:00 / 11.00 - 21:00 |
Polévka | ||
1. | Vývar z hovězích žeber, hovězí žebro, játrové knedlíčky, kořenová zelenina | 90 Kč |
Menší jídla k pivu a vínu | ||
1. | Hovězí tatarák, chipotle majonéza, sušený žloutek, bramborové lupínky, topinky | 295 Kč |
2. | Carpaccio z telecí svíčkové, černý lanýž, parmezánový chips, sušená rajčata, smažené kapary, rukola | 275 Kč |
3. | Výběr z pršutů od Chovanečka, pikantní květák, nakládané cibulky, cornichons okurky | 240 Kč |
4. | Lokální sýry z farmy Děčany a Držovice, hroznové víno, vlašské ořechy, vinné želé | 240 Kč |
Saláty | ||
1. | Listový salát, kachní pršut od Chovanečka, ředkvičky, kedlubna, krutony, medovo hořčičný dresink | 265 Kč |
2. | Grilovaný Děčanský halloumi sýr, rajčata, papriky, marinovaná cibule, slunečnicové semínko, rukola, balsamico | 260 Kč |
Hlavní jídla | ||
1. | Vyzrálý hovězí steak od Kloudy, nízký roštěnec, omáčka z kampotského pepře, pečené grenaille, pancetta od Chovanečka, zelené fazolky | 690 Kč |
2. | Filet z candáta, holandská omáčka, brokolice, listový špenát, pražená pohanka, kopr | 420 Kč |
3. | Vepřová BBQ žebra od Kloudy, salát Coleslaw, křenová hořčice, opečený podmáslový chléb | 395 Kč |
4. | Hovězí svíčková na smetaně, karlovarský knedlík, brusinky na červeném víně | 380 Kč |
5. | Kuřecí supreme, omáčka z lesních hub, bramborové pyré, grilované portobello, Držovický sýr, rajčata, medvědí česnek | 375 Kč |
6. | Konfitovaná vepřová krkovice, omáčka ze spálené cibule s rozmarýnem, hrachové pyré, glazované šalotky, vídeňská cibulka, škvarky z iberijského špeku | 360 Kč |
7. | Paprikové risotto, pyré z pečených paprik, Děčanský sýr, sušená rajčata, pinie, bazalka | 320 Kč |
Dětská jídla | ||
1. | Hovězí svíčková na smetaně, karlovarský knedlík | 170 Kč |
2. | Kuřecí smažený prsní řízek, máslová bramborová kaše | 165 Kč |
3. | Špagety, rajčatová omáčka, bazalka, farmářský sýr | 160 Kč |
Dezerty | ||
1. | Jahodový větrník, jahody, krém z bílé čokolády a vanilky, krém ze slaného karamelu | 160 Kč |
2. | Malinová Pavlova, krém z Ruby čokolády, malinové želé, malinová omáčka | 160 Kč |
3. | 2AD zmrzlina z Kačice | 115 Kč |
Platí do vyprodání.
Ondra začal s vařením ve Skotsku, kde v průběhu dvou let působil v několika hotelích. Po návratu domů ho první kuchařské kroky zavedly do restaurace Maze, kterou v Praze v hotelu Hilton otevřel britský šéfkuchař Gordon Ramsay. Po několika dalších štacích strávil pět let v 5hvězdičkovm hotelu Mandarin Oriental Prague. Má za sebou stáž v Šanghaji v restauraci Yong Yi Ting, která je oceněná michelinskou hvězdou a kde se naučil ty nejlepší dim sum knedlíčky a pekingskou kachnu.
Aby poznal skandinávskou kuchyni, vyrazil na další zahraniční stáž do Dánska. Vařil v kodaňské restauraci Geranium, která má tři michelinské hvězdy a jejíž šéfkuchař Rasmus Kofoed opakově uspěl v prestižní kulinářské soutěži Bocus d'Or. Rok a půl působil na pozici sous chefa v asijské restauraci Sia. Absolvoval cestu po Hongkongu a Taipeji, kde načerpal další asijské inspirace. V rámci skupiny Togheter Restaurants pak dostal šanci vést Foodway catering. Od dubna 2021 je šéfkuchařem naší restaurace, kde se vrací zpět ke kořenům, vaří poctivá česká jídla ze surovin z našich vlastních polí a zahrad, ctí udržitelnost a podporuje lokální dodavatele.