Restaurace Dvůr Perlová voda Vás překvapí svým velkorysým prostorem. Najdete tu vysoké klenuté stropy s přiznanými cihlami, stoly z masivního dřeva, krb a kované lustry navržené architektem přímo pro tento prostor.
Příjemným zpestřením je otevřená kuchyně, ve které můžete pozorovat kuchaře při práci a těšit se na kvalitní domácí jídlo z čerstvých surovin.
Součástí restaurace je i dvounádobová pivovarská měděná varna a prosklený prostor, kde můžete vidět celý proces spodního kvašení našeho piva Lanýž, které vaří zkušení sládci podle tradičních receptur z nejlepších českých surovin.
Kapacita restaurace je až 200 míst.
OTEVÍRACÍ DOBA RESTAURACE :
Pondělí | 11:00 - 22:00 |
Úterý | 11:00 - 22:00 |
Středa | 11:00 - 22:00 |
Čtvrtek | 11:00 - 22:00 |
Pátek | 11:00 - 22:00 |
Sobota | 11:00 - 22:00 |
Neděle | 11.00 - 21:00 |
Polévka | ||
1. | Kulajda, lesní houby od Martina Mňuka, vejce 63°C, brambory, koprový olej | 90 Kč |
Předkrmy | ||
1. | Hovězí tatarák, černý lanýž, uzená aioli, bramborové lupínky, konfitovaný česnek | 295 Kč |
2. | Uzený hovězí jazyk, kynutý knedlíček, křenová omáčka, salsa verde, vejmrda | 180 Kč |
3. | Výběr z pršutů od Chovanečka, pikantní květák, nakládané cibulky, cornichons okurky | 230 Kč |
4. | Lokální sýry z farmy Děčany a Držovice, hroznové víno, vlašské ořechy, vinné želé | 230 Kč |
Salát | ||
1. | Římský salát, Děčanský farmářský sýr, hruška, chipsy z choriza od Chovanečka, pohanka, medovo hořčičný dresink | 245 Kč |
Hlavní chody | ||
1. | Hovězí vyzrálý steak od Kloudy, omáčka z kampotského pepře, kadeřávek a mladé brambory s pancettou | 590 Kč |
2. | Grilovaný filet candáta, citrónová omáčka, květákové pyré, pečený květák, růžičková kapusta, smažené kapary | 420 Kč |
3. | Smažený řízek z telecí pečeně, lehký bramborový salát, marinovaná okurka, jogurt, kopr | 395 Kč |
4. | Srnčí kýta na smetaně, brusinky na červeném víně, karlovarský knedlík | 370 Kč |
5. | Kuřecí prso supreme, krémová omáčka z pečených paprik, bramborové noky, restované papriky | 350 Kč |
6. | Vepřová BBQ žebra, naše zelná čalamáda, křenová hořčice, opečený podmáslový chléb | 320 Kč |
7. | Dýňové risotto, pečená dýně, Děčanský balkánský sýr, smažený kadeřávek, marinovaná cibule, vlašské ořechy | 290 Kč |
Dětská jídla | ||
1. | Kuřecí smažený prsní řízek, máslová bramborová kaše | 165 Kč |
2. | Špagety, rajčatová omáčka, bazalka, farmářský sýr | 160 Kč |
Dezerty | ||
1. | Dukátové buchtičky, vanilková omáčka, marinované švestky, mák | 165 Kč |
2. | Čokoládové brownies, hrušky, kaštany | 140 Kč |
3. | 2AD zmrzlina z Kačice | 115 Kč |
Platí do vyprodání
Ondra začal s vařením ve Skotsku, kde v průběhu dvou let působil v několika hotelích. Po návratu domů ho první kuchařské kroky zavedly do restaurace Maze, kterou v Praze v hotelu Hilton otevřel britský šéfkuchař Gordon Ramsay.
Poté pracoval na pozici sous chefa v restauraci Phenix – café a jeho další štací byla restaurace V Zátiší. O mase a jeho staření se nejvíce naučil v Čestru z řetězce Ambiente.
Odtud přestoupil do 5hvězdičkového hotelu Mandarin Oriental Prague, kde strávil pět let a z toho poslední dva roky na pozici zástupce šéfkuchaře. Dostal se na stáž do Šanghaje a v restauraci Yong Yi Ting, která je oceněná 1 michelinskou hvězdou se naučil ty nejlepší dim sum knedlíčky a pekingskou kachnu.
Aby poznal skandinávskou kuchyni, vyrazil na další zahraniční stáž do Dánska. Vařil v kodaňské restauraci Geranium, která má tři michelinské hvězdy a jejíž šéfkuchař Rasmus Kofoed opakově uspěl v prestižní kulinářské soutěži Bocus d'Or.
Tady se naučil respektu k surovinám a způsobu, jak z nich vytěžit maximum.
Poznávacím znamením Seveřanů je totiž fermentování na všechny způsoby, nakládání, nasolování a sušení.
Od konce roku 2018 působil rok a půl na pozici sous chefa v třípatrové asijské restauraci Sia. Absolvoval cestu po Hongkongu a Taipeji, kde načerpal další asijské inspirace. V rámci skupiny Togheter Restaurants pak dostal šanci vést Foodway catering a nějaký čas působil jako šéfkuchař restaurace Pavlač na Statku u Prahy ve Škvorci.
Od dubna 2021 přijal nabídku vést naši restauraci Dvůr Perlová voda. Chce se vrátit zpět ke kořenům, vařit poctivá česká jídla ze surovin z našich vlastních polí a zahrad, podporovat lokální dodavatele a ctít udržitelnost.
A vy se máte na co těšit. Čeká vás moderní česká gastronomie z poctivých farmářských surovin. A díky Ondrovi a týmu našich skvělých kuchařů budeme naši nabídku zpestřovat jídly z celého světa v podobě tematických víkendů.