Restaurace Dvůr Perlová voda Vás překvapí svým velkorysým prostorem. Najdete tu vysoké klenuté stropy s přiznanými cihlami, stoly z masivního dřeva, krb a kované lustry navržené architektem přímo pro tento prostor.
Příjemným zpestřením je otevřená kuchyně, ve které můžete pozorovat kuchaře při práci a těšit se na kvalitní domácí jídlo z čerstvých surovin.
Součástí restaurace je i dvounádobová pivovarská měděná varna a prosklený prostor, kde můžete vidět celý proces spodního kvašení našeho piva Lanýž, které vaří zkušení sládci podle tradičních receptur z nejlepších českých surovin.
Kapacita restaurace je až 200 míst.
OTEVÍRACÍ DOBA RESTAURACE :
Pondělí | 11:00 - 22:00 |
Úterý | 11:00 - 22:00 |
Středa | 11:00 - 22:00 |
Čtvrtek | 11:00 - 22:00 |
Pátek | 11:00 - 22:00 |
Sobota | 11:00 - 22:00 |
Neděle | 11.00 - 20:00 |
Polévka | ||
1. | Vývar z hovězí oháňky, vejce 63°C, domácí fleky, kořenová zelenina, libeček | 90 Kč |
Předkrmy | ||
1. | Hovězí tatarák, černý lanýž, uzená aioli, bramborové křupky | 295 Kč |
2. | Játrová paštika, portské víno, lískové ořechy, chřestový salátek | 215 Kč |
3. | Výběr z pršutů od Chovanečka, pikantní květák, nakládané cibulky | 230 Kč |
4. | Lokální sýry z farmy Děčany a Držovice, hroznové víno, vlašské ořechy | 230 Kč |
Saláty | ||
1. | Salát z římských listů, roastbeef, ančovičkový dresink, pošírované vejce, slanina, sýr pecorino z Držovic, chlebové chipsy | 245 Kč |
2. | Grilovaný Děčanský halloumi sýr, rajče, paprika, rukola, balzamiko, marinovaná cibule | 235 Kč |
Hlavní chody | ||
1. | Hovězí rib eye steak od Kloudy, omáčka z Kampotského pepře, grilovaný chřest, mladé brambory s pancettou | 590 Kč |
2. | Jehněčí kolínko, nastavovaná kaše s kroupami a majoránkou, omáčka z červeného vína, sladkokyselá šalotka, špenát | 420 Kč |
3. | Grilovaná vepřová kotleta, perigordská omáčka, bramborové noky, hlíva královská na uzeném másle | 395 Kč |
4. | Filet pstruha lososovitého, čočka beluga, kedlubnové pyré, omáčka z pórku a estragonu | 390 Kč |
5. | Kuřecí roláda, tagliatellle, brynza, iberijský špek, brokolice, piniové oříšky | 370 Kč |
6. | Lokše, trhané hovězí žebro, majonéza z medvědího česneku, slaninový džem, špenát | 350 Kč |
7. | Hráškové risotto, smrže, Děčanský balkánský sýr, mladý špenát, ředkvičky, medvědí česnek | 270 Kč |
Dětská jídla | ||
1. | Kuřecí smažený prsní řízek, máslová bramborová kaše | 165 Kč |
2. | Špagety, rajčatová omáčka, bazalka, farmářský sýr | 160 Kč |
Dezerty | ||
1. | Limetková pavlova | 140 Kč |
2. | Panna cotta z podmáslí, rebarbora | 140 Kč |
3. | 2AD zmrzlina z Kačice | 115 Kč |
Ondra začal s vařením ve Skotsku, kde v průběhu dvou let působil v několika hotelích. Po návratu domů ho první kuchařské kroky zavedly do restaurace Maze, kterou v Praze v hotelu Hilton otevřel britský šéfkuchař Gordon Ramsay.
Poté pracoval na pozici sous chefa v restauraci Phenix – café a jeho další štací byla restaurace V Zátiší. O mase a jeho staření se nejvíce naučil v Čestru z řetězce Ambiente.
Odtud přestoupil do 5hvězdičkového hotelu Mandarin Oriental Prague, kde strávil pět let a z toho poslední dva roky na pozici zástupce šéfkuchaře. Dostal se na stáž do Šanghaje a v restauraci Yong Yi Ting, která je oceněná 1 michelinskou hvězdou se naučil ty nejlepší dim sum knedlíčky a pekingskou kachnu.
Aby poznal skandinávskou kuchyni, vyrazil na další zahraniční stáž do Dánska. Vařil v kodaňské restauraci Geranium, která má tři michelinské hvězdy a jejíž šéfkuchař Rasmus Kofoed opakově uspěl v prestižní kulinářské soutěži Bocus d'Or.
Tady se naučil respektu k surovinám a způsobu, jak z nich vytěžit maximum.
Poznávacím znamením Seveřanů je totiž fermentování na všechny způsoby, nakládání, nasolování a sušení.
Od konce roku 2018 působil rok a půl na pozici sous chefa v třípatrové asijské restauraci Sia. Absolvoval cestu po Hongkongu a Taipeji, kde načerpal další asijské inspirace. V rámci skupiny Togheter Restaurants pak dostal šanci vést Foodway catering a nějaký čas působil jako šéfkuchař restaurace Pavlač na Statku u Prahy ve Škvorci.
Od dubna 2021 přijal nabídku vést naši restauraci Dvůr Perlová voda. Chce se vrátit zpět ke kořenům, vařit poctivá česká jídla ze surovin z našich vlastních polí a zahrad, podporovat lokální dodavatele a ctít udržitelnost.
A vy se máte na co těšit. Čeká vás moderní česká gastronomie z poctivých farmářských surovin. A díky Ondrovi a týmu našich skvělých kuchařů budeme naši nabídku zpestřovat jídly z celého světa v podobě tematických víkendů.