Předpověď počasí:
CZ EN DE
al5i6638.jpg
Restaurace
anot-img-talir.png

Restaurace Dvůr Perlová voda Vás překvapí svým velkorysým prostorem. Najdete tu vysoké klenuté stropy s přiznanými cihlami, stoly z masivního dřeva, krb a kované lustry navržené architektem přímo pro tento prostor.

Příjemným zpestřením je otevřená kuchyně, ve které můžete pozorovat kuchaře při práci a těšit se na kvalitní domácí jídlo z čerstvých surovin.

Součástí restaurace je i dvounádobová pivovarská měděná varna a prosklený prostor, kde můžete vidět celý proces spodního kvašení našeho piva Lanýž, které vaří zkušení sládci podle tradičních receptur z nejlepších českých surovin.

Kapacita restaurace je 120 míst.

OTEVÍRACÍ DOBA : 

  • Pondělí - Sobota  11:00 - 22:00 
  • Neděle                   11:00 - 20:00 
dsc_3302.jpg
dsc_8583.jpg

ROBERT LOOS - šéfkuchař restaurace Dvůr Perlová voda

Robert začínal v pražské restauraci La Rotonde, která se nachází v prostorách hotelu Alcron. Nastupoval tam v době, kdy kuchyň vedl šikovný šéfkuchař Jiří Štift, takže se měl od koho učit.

Po dvou letech přešel Robert do Alcronu, kde sbíral zkušenosti od michelinského kuchaře Romana Pauluse. Pracoval tu osm let a za tu dobu stihl několik stáží v michelinských restauracích, třeba v londýnské Maze, kterou vlastní Gordon Ramsey nebo v gastronomicky vyhlášené dánské Kodani. Pracovní zkušenosti sbíral ale také ve Vídni či Frankfurtu.

Na dalších pět let nastoupil do vyhlášené restaurace 5* hotelu Augustine, kde vařil pro světové celebrity jako je Pink nebo Sting.

Poté pokračoval jako šéfkuchař italské restaurace Aromi, kde se učil od Riccarda Lucqueho. Vedl kurzy v Riccardově škole vaření Laboratorio zaměřené především na zpracování ryb a prošel několika pracovními stážemi u michelinských kuchařů v Itálii.

Přesto všechno co se naučil ve světě, má Robert nejvíc rád českou kuchyni, baví ho jednoduchost, snaží se svá jídla sestavit ideálně ze tří ingrediencí, neoslovují ho překombinované degustace. Řídí se myšlenkou, že všechno na talíři by mělo být k jídlu.

Nejvíce ho oslovují otevřené kuchyně, rád by zpracovával vše, co se vypěstuje nebo vezme v kuchyni do ruky, zkrátka vracel se ke kořenům.

Proto mu dávalo smysl odejít z Prahy a pokračovat v rozjetém vlaku s názvem Perlová voda.

Jídelní lístek