Restaurace Dvůr Perlová voda Vás překvapí svým velkorysým prostorem. Najdete tu vysoké klenuté stropy s přiznanými cihlami, stoly z masivního dřeva, krb a kované lustry navržené architektem přímo pro tento prostor.
Příjemným zpestřením je otevřená kuchyně, ve které můžete pozorovat kuchaře při práci a těšit se na kvalitní domácí jídlo z čerstvých surovin.
Součástí restaurace je i dvounádobová pivovarská měděná varna a prosklený prostor, kde můžete vidět celý proces spodního kvašení našeho piva Lanýž, které vaří zkušení sládci podle tradičních receptur z nejlepších českých surovin.
Kapacita restaurace je až 200 míst.
OTEVÍRACÍ DOBA RESTAURACE LEDEN/ÚNOR :
Pondělí | Zavřeno |
Úterý | Zavřeno |
Středa | 11:00 - 20:00 |
Čtvrtek | 11:00 - 20:00 |
Pátek | 11:00 - 22:00 |
Sobota | 11:00 - 22:00 |
Neděle | 11.00 - 20:00 |
Polévka | ||
1. | Kulajda, lesní houby, vejce 63°C, brambory, koprový olej | 90 Kč |
Předkrmy | ||
1. | Hovězí tatarák, černé zimní lanýže, nakládaná hořčice, topinambur | 295 Kč |
2. | Kapří hranolky, koprová majonéza, celerový salát s jablky a zakysanou smetanou | 230 Kč |
3. | Výběr z pršutů od Chovanečka, pikantní květák, nakládané cibulky | 215 Kč |
4. | Lokální sýry z farmy Děčany a Držovice, hroznové víno, ořechy | 215 Kč |
Salát | ||
1. | Caesar salát, farmářské kuře, pancetta od Chovanečka, parmazán, chlebové chipsy | 280 Kč |
Hlavní chody | ||
1. | Hovězí steak, omáčka z kampotského pepře, gratinovaný brambor, slanina, kadeřávek | 580 Kč |
2. | Jelení hřbet, dýňové risotto, růžičková kapusta, pancetta, nakládaná šalotka | 420 Kč |
3. | Grilovaný filet pstruha, bramborové pyré, listový špenát, barevná karotka, koprové máslo | 390 Kč |
4. | Řízek z divočáka, lehký bramborový salát s hrubozrnnou hořčicí a kefírem, brusinkové chutney | 385 Kč |
5. | Vepřová panenka, topinamburové pyré, omáčka z lesních hub, pečený květák, pinie | 370 Kč |
6. | BBQ vepřová žebra, zimní Coleslaw salát, křenová hořčice, opečený chléb | 280 Kč |
7. | Tagliatelle, ragú z kořenové zeleniny, rajčatová omáčka, ovčí sýr Pecorino z Držovic | 250 Kč |
Dětská jídla | ||
1. | Kuřecí smažený prsní řízek, máslová bramborová kaše | 165 Kč |
2. | Tagliatelle, ragú z kořenové zeleniny, rajčatová omáčka, farmářský sýr | 160 Kč |
Dezerty | ||
1. | Dýňový cheesecake, dýňové semínko, lískové ořechy, slaný karamel | 130 Kč |
2. | 2AD zmrzlina z Kačice | 115 Kč |
Zveme Vás také, na Valentýnskou degustační večeři.
14.2. od 18:00
Více informací najdete v událostech.
Ondra začal s vařením ve Skotsku, kde v průběhu dvou let působil v několika hotelích. Po návratu domů ho první kuchařské kroky zavedly do restaurace Maze, kterou v Praze v hotelu Hilton otevřel britský šéfkuchař Gordon Ramsay.
Poté pracoval na pozici sous chefa v restauraci Phenix – café a jeho další štací byla restaurace V Zátiší. O mase a jeho staření se nejvíce naučil v Čestru z řetězce Ambiente.
Odtud přestoupil do 5hvězdičkového hotelu Mandarin Oriental Prague, kde strávil pět let a z toho poslední dva roky na pozici zástupce šéfkuchaře. Dostal se na stáž do Šanghaje a v restauraci Yong Yi Ting, která je oceněná 1 michelinskou hvězdou se naučil ty nejlepší dim sum knedlíčky a pekingskou kachnu.
Aby poznal skandinávskou kuchyni, vyrazil na další zahraniční stáž do Dánska. Vařil v kodaňské restauraci Geranium, která má tři michelinské hvězdy a jejíž šéfkuchař Rasmus Kofoed opakově uspěl v prestižní kulinářské soutěži Bocus d'Or.
Tady se naučil respektu k surovinám a způsobu, jak z nich vytěžit maximum.
Poznávacím znamením Seveřanů je totiž fermentování na všechny způsoby, nakládání, nasolování a sušení.
Od konce roku 2018 působil rok a půl na pozici sous chefa v třípatrové asijské restauraci Sia. Absolvoval cestu po Hongkongu a Taipeji, kde načerpal další asijské inspirace. V rámci skupiny Togheter Restaurants pak dostal šanci vést Foodway catering a nějaký čas působil jako šéfkuchař restaurace Pavlač na Statku u Prahy ve Škvorci.
Od dubna 2021 přijal nabídku vést naši restauraci Dvůr Perlová voda. Chce se vrátit zpět ke kořenům, vařit poctivá česká jídla ze surovin z našich vlastních polí a zahrad, podporovat lokální dodavatele a ctít udržitelnost.
A vy se máte na co těšit. Čeká vás moderní česká gastronomie z poctivých farmářských surovin. A díky Ondrovi a týmu našich skvělých kuchařů budeme naši nabídku zpestřovat jídly z celého světa v podobě tematických víkendů.