Restaurace Dvůr Perlová voda vás překvapí svým velkorysým prostorem. Pojme až 200 lidí, najdete tu vysoké klenuté stropy s přiznanými cihlami, stoly z masivního dřeva, krb a kované lustry navržené architektem přímo pro tento prostor. Příjemným zpestřením je otevřená kuchyně, ve které můžete pozorovat kuchaře při práci a těšit se na kvalitní domácí jídlo z čerstvých surovin.
Součástí restaurace je i dvounádobová pivovarská měděná varna a prosklený prostor, kde můžete vidět celý proces spodního kvašení našeho piva Lanýž, které vaří zkušení sládci podle tradičních receptur z nejlepších českých surovin.
OTEVÍRACÍ DOBA RESTAURACE :
Pondělí | 11:00 - 21:00 |
Úterý | 11:00 - 21:00 |
Středa | 11:00 - 21:00 |
Čtvrtek | 11:00 - 21:00 |
Pátek | 11:00 - 22:00 |
Sobota | 11:00 - 22:00 |
Neděle | 11.00 - 20:00 |
Polévky | ||
1. | Česnečka, hovězí žebro, vejce 63°C, Držovický sýr, krutony | 90 Kč |
2. | Topinamburový krém, lesní houby od Martina Mňuka, lanýžové máslo, topinamburový chips | 90 Kč |
Menší jídla k pivu a vínu | ||
1. | Hovězí tatarák, chipotle majonéza, sušený žloutek, bramborové lupínky, topinky | 295 Kč |
2. | Smažená kachní játra, pivní těstíčko, uzená majonéza, římský salát | 225 Kč |
3. | Výběr z pršutů od Chovanečka, pikantní květák, nakládané cibulky, cornichons okurky | 240 Kč |
4. | Lokální sýry z farmy Děčany a Držovice, hroznové víno, vlašské ořechy, vinné želé | 240 Kč |
Saláty | ||
1. | Caesar salát, kuřecí supreme, vejce 63°C, pancetta od Chovanečka, chlebový chips, parmezán | 285 Kč |
Hlavní jídla | ||
1. | Vyzrálý hovězí rump steak od Kloudy, omáčka z kampotského pepře, pečené grenaille, pancetta od Chovanečka, kadeřávek | 590 Kč |
2. | Smažený řízek z telecí kýty, panko strouhanka, klasický bramborový salát s domácí majonézou, citrón | 435 Kč |
3. | Grilovaný filet candáta, buerre blanc omáčka s estragonem, bramborové pyré, brokolice | 420 Kč |
4. | Konfitované kachní stehno, silná kachní šťáva, bramborové lokše, červené zelí s brusinkami a červeným vínem, vídeňská cibulka | 395 Kč |
5. | Kančí kýta, šípková omáčka, špekový knedlík, opečená dýně se sušenými brusinkami | 395 Kč |
6. | Vepřová BBQ žebra od Kloudy, salát Coleslaw, křenová hořčice, opečený podmáslový chléb | 390 Kč |
7. | Lanýžové risotto, opečený květák, černý kořen, Držovický sýr, lískové ořechy | 350 Kč |
Dětská jídla | ||
1. | Kuřecí smažený prsní řízek, máslová bramborová kaše | 165 Kč |
2. | Špagety, rajčatová omáčka, bazalka, farmářský sýr | 160 Kč |
Dezerty | ||
1. | Čokoládové brownies, pistáciový krém, maliny | 160 Kč |
2. | Dýňový cheesecake, zázvor, pekanové ořechy | 160 Kč |
3. | 2AD zmrzlina z Kačice | 115 Kč |
Platí do vyprodání.
Ondra začal s vařením ve Skotsku, kde v průběhu dvou let působil v několika hotelích. Po návratu domů ho první kuchařské kroky zavedly do restaurace Maze, kterou v Praze v hotelu Hilton otevřel britský šéfkuchař Gordon Ramsay. Po několika dalších štacích strávil pět let v 5hvězdičkovm hotelu Mandarin Oriental Prague. Má za sebou stáž v Šanghaji v restauraci Yong Yi Ting, která je oceněná michelinskou hvězdou a kde se naučil ty nejlepší dim sum knedlíčky a pekingskou kachnu.
Aby poznal skandinávskou kuchyni, vyrazil na další zahraniční stáž do Dánska. Vařil v kodaňské restauraci Geranium, která má tři michelinské hvězdy a jejíž šéfkuchař Rasmus Kofoed opakově uspěl v prestižní kulinářské soutěži Bocus d'Or. Rok a půl působil na pozici sous chefa v asijské restauraci Sia. Absolvoval cestu po Hongkongu a Taipeji, kde načerpal další asijské inspirace. V rámci skupiny Togheter Restaurants pak dostal šanci vést Foodway catering. Od dubna 2021 je šéfkuchařem naší restaurace, kde se vrací zpět ke kořenům, vaří poctivá česká jídla ze surovin z našich vlastních polí a zahrad, ctí udržitelnost a podporuje lokální dodavatele.